Yhdessä erilaiset


Tämän päivän julkaisussa keskitytään hieman taas Iskään ja äitiin. Siihen kuinka erilaisia me olemme niin monella tavalla ja kuinka erilaisista asioista me olemme kiinnostuneita, mutta kuinka me silti elämme onnellisina yhdessä. Mielestäni ainakin elämä olisi todella tylsää, jos kaikki olisivat samanlaisia kuin minä. Mistä ihmeestä sitä keskustelisi jos kaikki olisivat vain samaa mieltä ja tietäisi jo etukäteen mitä toinen ihminen ajattelee asioista. Miksi seurustella itsensä kloonin kanssa? En minä ainakaan moista halua ja siinä onkin ehkä syy miksi olen suhteessa itseeni verrattuna täysin erilaisen ihmisen kanssa. Hän on kyllä muutenkin niin uniikki yksilö, että hän on ihan kehen tahansa verrattuna erilainen, mutta se ei nyt ole tämän julkaisun aiheen mukaista. 

 


Meillä kahdella on kuten mainittua aivan erilaiset mielenkiinnon aiheet, mutta myös mieltymykset monella alalla ovat aivan toistensa vastakohtia. Esimerkiksi musiikissa: Minä pidän erityisesti metallimusiikista. Vanha kunnon kikkelihevi, power metal ja melodinen death metal ovat minun suurimpia suosikkejani. Kuuntelen yleensä juurikin näitä genrejä esimerkiksi töissä ollessani tai autolla ajaessani. Eli siis toisinsanoen yksin ollessani, koska rakkaani taas ei voi sietää minun musiikkimakuani. Vapaasti lainattuna se on hänen mielestään aivan hirveää kurapaskaa. Hän itse mieluusti kuuntelee uusimpia listahittejä ja tietynlaista tanssimusiikkia. Myös suomirap iskee häneen valikoitujen artistien kohdalla. Itse en valtavasti pidä hänen kanssaan samanlaisesti musiikista, mutta siedän kyllä hänen BEHMinsä ja Elastisensa hänen kokatessaan. Enkä vähiten siitä syystä, että hänen tekemänsä ruoka pitää minut hengissä.


Ruoan ja herkkujen suhteen olemmekin sitten taas huomattavasti samankaltaisempia. Olemme hyvin pitkälti molemmat kaikkiruokaisia. Itselläni henkilökohtaisesti on kaksi ehdotonta inhokkia: Lihahyytelö ja kermavaahto. Niitä kahta en tule koskaan elämässäni syömään vaikka minulle maksettaisiin 10 000 euroa. 50 000 kohdalla voisin alkaa harkita sitä kermavaahtoa. Tuolla maailman kauneimmalla ihmisellä on sitten hieman enemmän niitä asioita joista minä pidän, mutta hän ei voi sietää. Esimerkiksi nyt vaikka oliivit, sushi, sienet ja mäti. Hän on ehkäpä ruokailutottumuksissaan hieman kaavoihin kangistunut ja senkin vuoksi olemme erilaisia. Minä tykkään koittaa uusia asioita, mutta hän ehkä helpommin valitsee sen vaihtoehdon josta tietää pitävänsä. Siinäkään ei tietenkään ole mitään väärää. Jokainen saa tehdä omat valintansa ja siksi yhdessä eläminen onkin parasta. Kaikkea ei tarvitse tehdä samalla tavalla ja erilaisuus on rikkautta. 

 


Myös TV:n, elokuvien ja sarjojen puolesta mieltymyksemme ovat erilaiset, mutta näiden suhteen olemme kyllä tehneet myös paljon kompromisseja suuntaan jos toiseenkin, Itse pidän paljon psykologisista kauhuelokuvista, postapokalyptisistä elokuvista/sarjoista ja tietynlaisista dokumenteista. Kauniimpi osapuoli taas pitää enemmän romanttisesta hömpästä, verettömästä toiminnasta ja sitten on nämä tempparit, love islandit, ex on the beachit ja muut vastaavat omasta mielestäni soopaohjelmat. Hän pitää myös toisenlaisista teiniäideistä ja sen kaltaisista ohjelmista, mitkä sitten hieman helpommin ymmärrän, mutta en itse saa niistä viihdearvoa. Vaikka meidän mielenkiinnon kohteemme tällä saralla ovat hyvin erilaiset, katselemme todella usein yhdessä elokuvia ja sarjoja. Se on meille todella tärkeä osa suhdetta kun yhdessä rauhoitumme television eteen hektisen päivän jälkeen. Katselemme todella paljon yhdessä elokuvia ja sarjoja. Olenpa itseni löytänyt sohvankulmasta katselemassa Love Island Suomea ja jopa nauttineeni siitä, mutta olen myös raivosta kihisten katsellut niitä surullisen kuuluisia temppareita ja tuntui monesti siltä että aivoni sulavat kun kuuntelen niitä puheita. Kumppani taas on uskollisesti ja urhoollisesti istunut vieressä kun olemme katseneet verellä mässäilevää kauhuelokuvaa. Suurimman osan elokuvasta toki katsellut seinää tai omia kämmeniään, koska ei niin tuosta verellä mässäilystä pidä.


On monia muitakin asioita joissa mieltymyksemme ovat aivan erilaisia. Vaatemaku esimerkiksi. Minä tykkään pukeutua perus markettivaatteisiin ja mahdollisimman huomiota herättämättömästi ja rakkaani taas haluaisi pukea minut viimeistä muotia oleviin nuorisovaatteisiin. Itse en kuitenkaan koe oloani enää kaksikymppiseksi, joten perus siniset palttufarkut ja t-paita ovat juuri minun tyyliäni. Sisustukseen liittyvissä asioissa olen niin pihalla etten voi edes antaa mielipidettä siitä. Asun täällä asunnossa, mutta en sisusta. Istun sohvalla ja katselen kun huonekalut vaihtavat paikkaa tai jos tarvitaan iskuporakonetta tai muita työkaluja niin hakkaan seiniin reikiä ja kantelen painavia tavaroita viikosta toiseen eri paikkoihin, mutta en oikeastaan hahmota kokonaisuutta. Teen vain työtä käskettyä. Sisustusasiat hoitaa tuo meidän esteettinen taitaja. Kunhan minulla on paikka tietokoneelleni ja kirjoilleni olen tyytyväinen kaikkeen mitä hän tekee. Kotimmehan näyttääkin nykyään joltain sisustuslehden keskiaukeamalta, vaikka minä näytän siltä kuin olisit kömpinyt lähipubista tai ojasta juuri hetki sitten ylös.

 


Urheilu on myös asia jossa mieltymyksemme eivät millään tavalla kohtaa. Jääkiekossa rakkaani on vannoutunut Tappara-fani ja itse taas liputan Jokereiden lippua, mutta onneksi nämä seurat eivät enää samoissa liigoissa pelaa joten niistä ei sentään brutaaleja taisteluita saada aikaan. Minä myös pidän talviurheilun muista muodoista esimerkiksi maastohiihdosta ja juuri hiihdon MM-kisojen aikaan sain silmänpyöräytyksiä osakseni katsellessani Iivo Niskasen kamppailua viidelläkympillä.


Vaikka mieltymyksemme ovat monilta osin erilaisia ei se ole meitä haitannut. Olemme tutustuneet toistemme mielenkiinnon kohteisiin ja joiltakin osin jopa oppineet tykkäämään samoista asioista. Tärkeintä on se yhdessä vietetty aika ja ne keskustelut joita käymme. Ei meidän mielestäni kuulukaan pitää kaikista samoista asioista, kunhan arvomaailma ja tavoitteet elämässä kohtaavat. Olemme kuitenkin ihmisinäkin hyvin erilaisia, vaikka pyöritämmekin yhdessä perhettä ja tätä kaikkea sen ympärillä.


Rakkaani on hyvin harkitsevainen, empaattinen ja tunteellinen ihminen. Hän harkitsee hyvin pitkään ennen kuin tekee jonkin asian tai lähestyy uutta ihmistä. Itse taas olen sellainen että lähden aina sata lasissa tekemään asiaa mistä olen kiinnostunut, mutta sitä mukaa myös kiinnostus saattaa lopahtaa yhtä nopeasti kuin se on tullutkin. Hyvänä esimerkkinä tietyt kirjat, jotka lojuvat kirjahyllyssä, frisbeegolf-kiekot repussa ja käsipainot levyineen kaapissa. On tullut allekirjoittaneen innostuttua monesta asiasta elämänsä aikana ja hyvin harvat ovat kuitenkaan jääneet osaksi elämää pidemmäksi ajaksi. Rakkaani taas on sellainen ihminen joka tykästyttyään johonkin asiaan jaksaa sitten oikeasti sitoutua siihen pitkäksi aikaa. Hyvänä esimerkkinä siitä on se että hän on Candy Crush Sagassa tasolla 2921. 

 


Vaikka olemme erilaisia niin emme pidä sitä mitenkään huonona asiana, vaan enemmänkin voimavarana elämässä. Elämä ei ole tylsää kun on kumppanina itsestä täysin erilainen tyyppi, eikä tule tylsiä päiviä kun aina on uutta puhuttavaa rakkaansa kanssa. Voi myös oppia toiselta paljon uusia asioita. Itse olen ainakin saanut elämääni paljonkin uusia mieltymyksiä tämän mahtavan parisuhteen myötä. Esimerkiksi leivonaiset ovat asia mistä en oikeastaan pitänyt ennen yhtään, mutta nykyään menee kyllä melkein muodossa kuin muodossa kunhan sinne ei ole laitettu sitä petollista kermavaahtoa. Lautapelit ovat myös sellainen asia, joka on tullut ihan uutena osana elämääni ja se on kyllä myös aivan huippu harrastus. En olisi ikinä uskonut tätä julkisesti myöntäväni, mutta minä myös viihdyn tuon huutokauppa keisarinnan mukana kirpputoreilla. On mielenkiintoista kierrellä katselemassa ja joskus jopa ostelemassa jotain.


Kaikkein tärkeintä erilaisuudessamme onkin sen voimavaraksi kääntäminen ja toisen tukeminen vaikka mielenkiinnon kohteet eivät aina kohtaisikaan. Koen ainakin itse, että olen saanut kaikissa spontaaneissa mieltymyksissäni aina rakkaani tuen selkäni taakse ja pyrin sitä itse myös aina antamaan kun hän jostain kiinnostuu. Siten osoittaa arvostusta ja luottamusta toista kohtaan.


-Iskä

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ero vauvavuoden aikana

Rakastuin toiseen!

Tervetuloa meidän blogiin!