Mikä helvetti on Bumbo?


Tässä tekstissä käydään läpi tavaroita ja tuotteita joita lapsiperheissä tarvitaan. Mietitään niiden tarpeellisuutta, hankintaa ja tavaroita joiden olemassaolosta ei edes tiennyt, eikä tiennyt moisia edes tarvitsevansa. Iskä ei todellakaan ole mikään asiantuntija näissä asioissa, vaikka kolmen lapsen kanssa elääkin. Iskä on henkilö joka osaa käyttää lähes kaikkia kodista löytyviä lastentarvikkeita, mutta ei todellakaan ole osallistunut niiden hankkimiseen muulla tavoin kuin korkeintaan lompakon avauksella. Meidän perheessämme äiti on se todellinen asiantuntija ja henkilö joka on oikeasti opiskellut näistä asioista. Äiti lukee Internetin syövereistä kaiken maailman erilaisista babysittereistä ja soseiden valmistuksesta, kun Iskä kertoo lapsille pieruvitsejä. Tästä syystä tämä julkaisu on toteutettu yhteistyössä Äidin kanssa. Äitiä konsultoitiin erittäin vahvasti julkaisua varten tehdyissä muistiinpanoissa. Otsikkokin sen jo kertoo, miten pihalla Iskä on näistä jutuista, joten toivottavasti tästä tekstistä on apua niille ihmisille, jotka ovat asioista aivan yhtä ulapalla.

 Toki jos tilanne olisi sellainen, että yksin tätä arkea pyörittäisin varmasti ottaisin asioista enemmän selvää, mutta koska taloudesta jo löytyy asioista kiinnostunut henkilö: olen ulkoistanut vauvan-/lastentarvike tutkimuksen hänen harteilleen. Lastentarvike markkinat ovat täynnä mitä ihmeellisimpiä tuotteita ja ne saavat pyörälle ainakin minun pääni. Nykyään markkinoille on tullut kaikenlaista sellaista minkä olemassaolosta minulla ei ollut hajuakaan ja ilmeisesti se kaikki on enemmän kuin tarpeellista. Mitenköhän ihmeessä lapset ovat selvinneet ne päivät hengissä kun he ovat minun kanssani viettäneet päiviä ilman Äitiä? En ollut esimerkiksi edes tiennyt, että tuttipullon imuosia on erilaisilla virtauksilla! Päivänselvä asiahan se on, mutta en minä ollut joutunut koko asiaa pohtimaan ennen erästä Prisma visiittiä. Joten nyt teille kaikille tiedoksi, jotka ovat samankaltaisessa asemassa kuin minä. Niitä on montaa eri sorttia, joten olkaa tarkkoina kun menette ostoksille. Maidonkorvikettakin olen tuonut kaupasta väärää merkkiä: välitön ripuli tai puklailu. Olkaa siis tarkkoina myös tässä asiassa ja kuunnelkaa sen paremmin tietävän ohjeet riittävän tarkasti. Olen myös tuonut kotiin korviketta varustettuna väärällä numerolla. Katsokaa siis ne purkit tarkasti, koska ne pirulaiset ovat täysin samanlaisia purkkeja mutta se perhanan numero on vain eri.

 


Mutta mennäänpä sitten niihin konkreettisiin hankintoihin. Käydään ensin vaikka hieman läpi sellaisia tavaroita joita ensimmäistä kertaa vanhemmaksi tuleva henkilö ei välttämättä edes tiedä tarvitsevansa. Peruskauraa nyt kaikille ajatteleville ihmisille luulisi olevan rattaiden, turvakaukaloiden, sittereiden, sänkyjen yms. hankinnan joten en ala sellaisia ilmiselviä asioita tässä listaamaan. Ensimmäinen asia joka listaani kerrottiin on kylpytuki. Kylpytuki on siis kylpyammeen pohjalle asetettava tuki jossa lapsi voi köllötellä vatsa pitkällä ilman, että häntä tarvitsee pitää omien käsien varassa. Voin kertoa että helpottaa ainakin minunlaiseni vahvasti keskivartalolihavan mätisäkin elämää kylpyhetkinä aikalailla. Toinen listalleni päätynyt tuote on niistäjä. Ei sitä nyt tule ajatelleeksi, että lapsi tarvitsee apua nenänsä tyhjentämiseen, mutta voin kertoa että se vauva ei tepsuttele vessaan ja käy siellä siististi nenäänsä niistämässä. Niistäjä tekee siis ihan nimensä veroisen työn. Se imee pikkuisen sieraimista kaikenväriset räkäklimpi. Näitä löytyy monenlaista: on käsin pumpattavaa mallia, on omalla suulla imettävä malli ja sitten meille juuri hankittu turbomalli joka liitetään imuriin! Se on kaikessa tehokkuudessaan todella loistava tuote. Voin suositella lämpimästi. Mielummin iskee niistäjän kiinni Hooveriin, kuin ähisten ja puhisten takapuoli vilkkuen kyyristelee vauvan yläpuolella imien muovisuppilolla räkää toipilaan nenästä. 

 


Kolmas listalle löytänyt tuote on liivinsuojat. Kuten arvata saattaa olen varsinainen expertti, mitä tulee tähän tuotteeseen, mutta voin kuvitella. Jos rinnat ovat Pamela Anderssonin kumisia vastaavat ja pullollaan täynnä maitoa niin on varmasti mukava, että on jotain siellä suojaamassa niitä Victoria’s Secrettejä. Koska jokainen imettävä nainenhan käyttää seksikkäitä rintaliivejä, eikö niin? Mutta siis vakavasti. Ostakaa niitä liivinsuojia, etteivät ne rintaliivit ja muut vaatteet ole rintamaidosta koppuraksi kuivattuneita ja aivan kamalan hajuisia.

Neljäs tuote joka listalle pääsi on Bumbo tuoli. Ennen kuin teksti meni kauniimmalle osapuolelle oikolukuun, niin tässä luki Booba tuoli, koska olin jo unohtanut tuolin nimen. Todellinen asiantuntija siis. Itselläni ei ollut mitään hajua koko tuotteesta ennen kuin sen näin ja kun sen näin niin luulin sen olevan potta, mutta se ei ollutkaan potta! Bumbo-tuoli on siis sellainen tuoli, jossa jo todella pieni lapsi voi istua. Bumbossa saa istua heti kun pystyy itse kannattelemaan päätään. Se helpottaa todella montaa asiaa: esimerkiksi syömistä, suihkuhetkeä tai ihan vain olohuoneessa yhdessä istuskelua. Lapsen ei ihan koko ajan tarvitse olla sylissä. 

 


Ensimmäisen lapsen kohdalla joidenkin käyttötavaroiden kulutus myös järkytti. Ei sitä tajunnutkaan kuinka paljon lapsi voi pissiä ja kakkia, mutta kyllä sitä tavaraa vaan siitä suloisesta ja kauniista ihmisestä tulee. Tietysti sen tavaran on myös tultava johonkin, joten aika monta Liberoa tai Pampersia saa päivän aikana heittää kakkaisena tai pissaisena roskakoriin. Meillä käytetään myös todella paljon kosteuspyyheitä vaipanvaihdon yhteydessä, joten niitä kuluu myös uskomattomia määriä. Kosteuspyyheet ovat myös todella monikäyttöisiä ihan näin Pirkkaniksinä. Niillä voi ruokailun päätteeksi putsata pöydän, putsata puhelimen näytön soseroiskeista tai vaikka hieroa omista käsistään Piltin jäämät pois. Toimivat todellisina kodin yleisputsaajina. Rievut ovat myös asia joita kannattaa hankkia enemmän kuin yksi tai kaksi kaappiin. Meillä niitä kutsutaan pukluräteiksi. Puklurätti on siis se riepu joka sinulla on olallasi kun röyhtäytät vauvaa ruokailun jälkeen. Niitä löytyy ympäri asuntoa enemmän tai vähemmän vauvan oksennukselta haisevana, joten olisi hyvä jos niitä olisi läjä siellä kaapissa myös puhtaana. Pyykkiaineen kulutus on myös sellainen asia joka räjähtää eksponentaalisesti vauvan synnyttyä. Itse olen erikoistunut laittamaan vaipan hieman huonosti kiinni, jotta se pissa varmasti paukahtaa lahkeeseen. Joskus myös vauvan peräpään paine saattaa yllättää siten että se ihana ja suloinen piltti paukauttaa kakkansa uskomattomalla paineella vaipastaan yläkautta ulos lähes niskaansa asti, joten sitä pyykkiainetta kannattaa olla tukkupakkauksittain varattuna kodinhoitohuoneeseen.


Meidän omista hankinnoistamme ehdottomia hittejä ovat olleet kapalopussi ja Baby Björn sitteri. Rauhaton ja kiukkuinen pikkukaveri simahti kuin enkeli unille ensimmäistä kertaa kun hänet laitettiin kapalopussiin nukkumaan. Itse naureskelin aluksi tuolle hankinnalle kun kaveri näytti aivan piparkakkumieheltä pussissaan, mutta perhana ulkonäkö saattaa joissakin tapauksissa pettää, sillä tuo oli todella toimiva keksintö! Meillä oli muutamakin erilainen babysitteri hankittuna, mutta meillä täysin lisävarusteeton Baby Björnin sitteri oli se The sitteri. Siinä kaveri viihtyy ja siinä hänen on selvästi kaikkein mukavin olla. Ehdottomia huteja sitten taas ovat olleet Britaxin matkarattaat ja koliikkikeinu. Nämä meidän Britaxin monitoimirattaat olivat ajatuksen tasolla todella fiksu juttu. Oli turvakaukalo, rattaat ja vaunukoppa kaikki yhteensopivilla liittimillä. Oli kiva kliksauttaa turvakaukalo Golffin Isofixiin ja ajella kauppaan. Parkkipaikalla sai nostaa Golffin perään menevät matkarattaat ulos ja naksauttaa turvakaukalon kiinni rattaisiin ja lähteä ostoksille. Kun kuitenkin tuli ensimäinen aamu jolloin rakkaani lähti viemään isompaa poikaa esikouluun noiden matkarattaiden kanssa lumisateen jälkeen, niin siitä oli huumori kaukana. Toiselle puolelle Tamperetta saattoi kuulla sen ärsyyntyneen jupinan kun hän rämpi rattaiden kanssa lumessa eteenpäin ja renkaat eivät vain pyörineet. Jos matkarattaat ostaa niin niitä sitten oikeasti käytetään vain matkalla ollessa, ei talouden päätoimisina rattaina. Niissä tarvitsee olla massiivisemmat pyörät. 

 


Koliikkikeinu oli myös ajatuksena hyvä. Laite joka sähköisesti keinuttaa lasta, soittaa sitä niin ihanaa rentouttavaa pimpelipompeli-musiikkia ja katossa oli vieläpä led valaistus, mutta ei. Meidän juniorin mielestä se ei ollut yhtään kiva paikka pötkötellä. Paljon parempi oli täysin riisuttu laitos. Nimenomainen BabyBjörn sitteri.


Vauvan mieltymyksiin on mahdotonta varautua ja on joitain asioita joiden soveltuvuus selviää vain testaamalla. Tutit, maidonkorvikkeet ja vaipat ovat sellaisia tuotteita joiden soveltuvuus ainakin omasta mielestäni selviää vasta testaamalla. Toinen tutti ei maistu sitten mitenkään ja toinen taas on maailman paras juttu. Toinen korvike aiheuttaa mahdottoman niskapaska festivaalin ja toisesta ei aiheudu mitään muuta kuin kylläinen ja tyytyväinen pikkuveijari. Toinen vaippamerkki aiheuttaa vaippaihottumaa ja toiseen on mukava päästellä kakkansa ilman oireita. Koettamalla selviää.-Iskä


Kommentit

  1. Tutun kuuloista pohdintaa, samoja mietteitä kävi meijän isimieskin läpi muutamia vuosia sitten. Meillä tätä puklurättiä kutsuttiin tosin säämiskäksi. Se jäi sitten elämään, kyllä iskät on vaa hassuja välillä T: Mirva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpäs ookkaan itse tuollaista säämiskää ennen kuullutkaan :) ! Tervetuloa blogin matkaan <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ero vauvavuoden aikana

Rakastuin toiseen!

Tervetuloa meidän blogiin!