Batman ei pysty pelastamaan maailmaa!


Tässä tekstissä käydään hieman läpi nukkumaan mennessä tulleita mielenkiintoisia huuteluja ja asioita, jotka ovat juuri silloin mielen päällä kun pitäisi antaa unen tulla. Poikien nukkumaanmeno on aina mielenkiintoinen prosessi. Sieltä tulee mitä innovatiivisimpia keksintöjä, siitä mikä juuri sillä hetkellä häiritsee nukahtamista tai nukkumaanmenoa. Myös niinä päivinä kun J ei ole paikalla kykenee herra M vallan mainiosti näihin yöhuuteluihin, mutta herra J:n paikalle saapuessa nousevat duon huudot ihan seuraaviin sfääreihin. Pakko kyllä myöntää, että herroilla on mahtava mielikuvitus siinä mitä kaikkea voi keksiä huudella. Yleensä nämä huutelut eivät edes häiritse vaan lähinnä naurattavat, mutta kun huutelua on kestänyt pitkälti toista tuntia alkaa siinä monesti vanhemmillakin jo huumori loppua. 

 


Tämä huutelu tosiaan alkaa yleensä aina siinä vaiheessa, kun iltatoimet on tehty ja ollaan kalsarit jalassa sängyissä hampaat pestyinä. Me käytämme monesti apunamme äänikirjapalveluita poikien yösadun ”lukemiseen”. Tämä onkin myös aina yksi perinteinen väännön aihe, sillä herra M on tykästynyt yhteen ja ainoaan Muumi-satuun ja sehän tietysti rassaa herra J:tä, joka mieluusti kuuntelisi joskus jotain muutakin. Satu kuitenkin on pysynyt samana nyt noin vuoden päivät ja se on sellainen asia mikä todennäköisesti on ja pysyy niin kauan kun äänikirjapalveluita käytetään. Herra M kun jostain pitää niin hän sitten tosissaan pitää. Osasyynä saattaa olla sekin, että herra M on nukkumaan mennessään hieman arka, joten toiset sadut saattavat häntä hieman pelottaa. Herra J taas päättää yleensä ennen nukahtamistaan aloittaa sängyssään Breakdance-harjoitukset. Hän vääntelehtii mitä oudoimpiin asentoihin ja potkii seiniä, tyynyjä yms. Eli siis ihana rauhallinen nukahtamishetki veljeksillä!


Todellinen mielikuvituksen käyttäminen kuitenkin alkaa sitten vasta, kun kaverit ovat hieman rauhoittuneet sänkyihinsä. Viimeisin voimin nukkumaanmenoa vastaan pitää taistella. Jos pojat eivät vain kiherrä ja naureskele toistensa kanssa, he päättävät että nyt on aika huudella hieman vanhemmille! Klassisin huutelun aihe on tietysti ikävä. Toisella on ikävä pappaa ja toisella mummua. Joskus on ikävä myös äitiä. Nämä ikävän tunteet eivät tietysti päivän mittaan näy tai kuulu mitenkään, mutta sänkyyn kun pitäisi hiljentyä se ikävä hiipii ja iskee aivan yllättäen. Monesti tämä aiheuttaa myös spontaanin itkureaktion ja poliittisen neuvottelijan on hiivittävä paikanpäälle konsultoimaan tilannetta. Toinen klassikko on vessareissut, joita ei tietenkään voi hoitaa ennen nukkumaanmenoa vaan se hätä iskee aivan yllättäen juuri silloin kun pitäisi painaa pää tyynyyn. Vaihtelevasti siis lähdetään kakalle ja pissalle vuorotellen. Tätä vessareissua ei myöskään voi missään nimessä hoitaa kaikessa hiljaisuudessa, vaan siihen pitää huutaa mahdollisimman lujaa lupaa. Vaikka meillä ei koskaan ole ketään kielletty vessaan menemästä. 

 


Usein myös iskee akuutti nuha juuri kun on kömmitty peiton alle sänkyyn ja silloin tietysti pitää myös päästä niistämään välittömästi! Tai toinen vaihtoehto, että jompikumpi vanhemmista kuljettaa niistopaperia huoneeseen. Riippuu aina vähän mielentilasta miten tämä kiusallinen uninuha on hoidettava. Yksi asia mikä usein rassaa myös noita nuoria veljeksiä nukkumaan mennessä on huoneen ovi. Se on aina joko liikaa auki tai liian vähän auki. Se on hyvin tarkka juttu, miten sen huoneen oven on oltava. Melkeinpä mittanauhan kanssa saisi ylitarkastaja käydä ottamassa direktiivien mukaisen mitan siitä. Kun nämä perinteisemmät huutelut on käyty läpi alkaa pojilla mielikuvituksen käyttö. Saattaa olla peitto huonosti pussilakanan sisällä, tyynyliina huonosti, sängyn lakana huonosti, huoneen verho auki tai yövalo puuttua.


Tästäkin kuitenkin voidaan edetä vielä mielikuvituksellisemmalle tasolle. Ensimäisenä seuraavan tason huuteluista on: Missä te ootte? Tulee yhtäkkinen huoli siitä, että vanhemmathan voivat karata! Jos ihan rehellisiä ollaan olen saattanut jopa harkita tätä toisinaan, mutta olen vielä tyytynyt piiloutumaan kakalle. Sitten yksi hyvä huutelunaihe on tietysti on se, että veli ärsyttää. J pyörii melko valtoimenaan sängyssä ennen nukahtamistaan, joten siitä tietysti pystyy M triggeröitymään ja M taas osaa nitkuttaa sänkyään juuri tietyllä tavalla jolla saa J:n hermostumaan. Soppa on valmis. Jos mikään näistä edellä mainituista ei ole se mistä huudellaan niin on vielä seuraava taso. Kaikki paikat alkavatkin ihan spontaanisti kutiamaan ja tarvitaan rasvaa tai konsultointia. Yksi mestariteos innovatiivisuudessaa on tämä, että aletaan jo etukäteen stressaamaan sitä että entä jos tuleekin pahaa unta!? 

 


Jos tilanne etenee näin pitkälle yleensä sanomme, että jos vielä huutelee tulee asian olla ihan oikeasti tärkeä. Sitten alkaakin tietysti huutelu siitä, että mulla olisi vielä yksi todella tärkeä asia! Asiat sitten ovat tasoa: Mulla tulee kaikkia pelottavia juttuja mieleen tai että miksi te saatte nukkua vierekkäin vaikka minä olen paljon pienempi? Eli todellisia sanataitureita ja kaupantekijöitä nämä veljet. Yleensä kyllä nuo jutut tulee otettua huumorilla, mutta huonon päivän päätteeksi puolen tunnin tai tunnin huutelu voi olla asia mitä ei itsekään oikein jaksaisi. Ymmärrystä tietysti on kavereille annettava ja yleensä nämä jutut ihan otetaankin ymmärtäväisesti vastaan vanhempien puolelta. Monesti olemme jopa ihmetelleet sitä, että mistä kavereilla onkin noin paljon mielikuvitusta että keksivät kaikkea tuollaista. Hauskaahan tuo yleensä on ja aikalailla naurussa pidättelemistä kun veljekset oikeen vauhtiin pääsevät. Varsinkin mestari M on erittäin ansioitunut tässä huutelussaan.


M on myös ansioitunut huutelussa ihan unissaankin. Joskus on niitä iltoja kun herra M nukkuu melko levotonta unta ja silloin yleensä alkaa myös tämä unissaan huutelu. Hän alkaa ihan yhtäkkiä huutaa kauhuissaan äitiä. Tietysti juoksujalkaa poikien huoneeseen ja selvittämään mikä kaverilla on hätänä. Hätää ei sitten olekaan ja saattaa olla, että kaveri on jo nukahtanut uudestaan sänkyyn tai sitten hän saattaa sanoa jotain aivan älytöntä. Esimerkkejä tästä ovat : ”Batman ei pysty pelastamaan maailmaa, koska vihollisia on liian monta” tai ”Iskä puhu Transformersseille englantia enkä minä ymmärtänyt sitä”. Siinä sitten näiden mieltä avartavien lauseiden jälkeen yrität vähän havahduttaa poikaa, että sä täällä vähän huutelet unissasi mutta yleensä siitä vaan sitten ärsyynnytään ja ollaan ihan hämillään että minkä ihmeen takia vanhemmat tulevat toisen herättämään kun yrittää ihan rauhassa nukkua. 

 


Nämä poikien unijutut ovat pieni hauska lisä tähän lapsiarkeen ja itse olen ainakin nauraa hikertänyt monesti kun olen yöllä käynyt katsomassa, että mikähän on tänään epistolana. Toki joskus oikeen väsyttävän päivän jälkeen ei välttämättä huumori meinaa riittää moiseen, mutta minkäs kaverit sille tekevät kun aina iltaisin/öisin vain on enemmän asiaa kun normaalisti päivällä ja kaikki tärkeät aiat tulevat juuri silloin mieleen? Onkos muilla perheillä moista yö-/unihuutelua?


-Iskä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ero vauvavuoden aikana

Rakastuin toiseen!

Tervetuloa meidän blogiin!