Tervetuloa kevät ja pyöräilykelit!


On taas se aika vuodesta kun keskivartalo lihavat miehet pukeutuvat spandexiin ja kärräävät cyclocrossit ulos pyörävarastosta. Niin se oli täälläkin paitsi, että minulla ei ole cycloa vaan ihan perus halpa maastopyörä. Se on kuitenkin palvellut hyvin ja talvivarastointi ei ollut tuonut mitään ikävää yllätystä. Niinpä kävimme tänään starttaamassa herra M:än kanssa pyöräilykauden. Ilmeisesti urheilukerrastoni pitkähihainen paita oli kutistunut hieman pesussa, sillä se puristi vatsan kohdalta hieman enemmän kuin syksyllä kausi lopettaessa. Omituista. Pyörät odottivat meitä hyvässä kunnossa, mutta pistimme kuitenkin hieman renkaisiin ilmaa ja öljyä ketjuihin. Molempien kulkupelit olivat juuri siinä kunnossa, kuin viime vuonna ne varastoon jättäessä.

 


Pyöräily on itselleni tärkeä harrastus ja oikeastaan ainoata liikuntaa mitä nykyään tulee harrastettua. Kuntosali ja frisbeegolf ovat ikävä kyllä jääneet vähemmälle viime aikoina, mutta ehkäpä tänä vuonna saan jo frisbeegolffiin kaverin vanhemmista pojista. Viime vuonna hieman yritimme, mutta innostus lopahti siihen kun niitä kiekkoja piti myös noutaa sieltä minne ne oli viskonut. Ärsytystä aiheutti myös se, että kiekko ei aina mene sinne mihin sen haluaisi menevän. Pyöräilyyn kuitenkin sain jo viime kaudella todella hyvän kaverin herra M:ästä. Hän pitää pyöräilystä melkein yhtä paljon kuin minä ja hänen kanssaan pystyy pyöräilemään pitkäkestoisiakin lenkkejä kunhan vain pitää tarpeeksi taukoja ja pysähdytään välillä matkalle osuviin leikkipuistoihin. Raittiin ulkoilman hankkimista siis parhaimmassa muodossa. 

 


Tämän päivän lenkki sujuikin todella hyvin vuoden ensimmäiseksi. Molempien kulkupelit olivat hyvässä kunnossa ja mieli korkealla kun kevät alkaa puskemaan esiin. Reittimmekin olivat suurimmalta osin sulia. Matkan varrelle kyllä osui hieman sohjoisempiakin pätkiä ja silloin herra M pääsi hieman maistelemaan lähietäisyydeltä sohjolunta. Vauhti kuitenkin oli sen verran rauhallista, että se vain nauratti. Viime kaudella pääsimme kyllä kokemaan isompiakin osumia pyörälenkeillä, mutta kun on oikeanlaiset varusteet ja kypärä päässä niin suhteellisen turvallista touhua tuo pyöräily kuitenkin on.


Pyöräily onkin melkeinpä minkä tahansa perheen budjetille sopiva harrastus ja sopii myös heikompi kuntoisille vanhemmille. Mekään emme ole mikään rahassa pyörivä perhe, mutta ilman isompia hampaiden kirskutteluja on koko meidän perheen pyöräilyvälineistö hankittu. Suosittelenkin ehdottomasti kaikille kiinnostuneille lasten kanssa pyöräilyä. Mahtavaa ulkonaliikkumista ja maisemakin vaihtuu siihen tahtiin, ettei aikuisellekaan tule tylsää. Matkalla myös on todella helppo keksiä lapsille virikkeitä, jos reidet alkavat junioreilla painaa. Suomen maassa kun leikkipuistoja on lähes joka kulman takana. Seuraavalla pyöräreissulla voisi olla meillä ajankohtaisena jo myös kevään ensimmäiset jäätelötötteröt. Tämän päivän lenkki oli vain alle kuusi kilometriä, mutta eipä kai sitä kauden ensimmäisen tarvitse 6-vuotiaan kanssa sen pidempi ollakaan. Iskä itse taitaa ensi viikolla aloittaa taas myös työmatkapyöräilyn. Työmatkan pyöräilyreitti kun alkaa näyttämään jo riittävän sulalta. 

 


Pyöräilyyn meillä ei ole sen ihmeellisempiä varusteita. Itse pyörät tietysti, rapakaaret, kypärät, pyöräilyyn sopiva vaatetus+kengät, lain vaatimat valot Iskän pyörässä, säänkestävä puhelinteline Iskän pyörässä ja laadukas selkäreppu. Hankittuna on tietysti myös pumppu, paikkaussarja, pyörän korjaamiseen soveltuvat työkalut ja ketjuöljy. Nämä kaikki kuitenkin saa hankittua helposti alle tuhannella eurolla ja käytettynä vielä halvemmalla. Halvemmallakin pääsee alkuun, mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että sitä kaikkein halvinta pyörää ei kannata ostaa. Se voi syödä motivaation pyöräilyyn nopeasti jos pyörä on enemmän huoltotelineessä kuin rullaamassa katuja. Pyörän perushuollot kannattaa myös opetella tekemään itse. Siinä yksinkertaisesti säästää paljon eikä se ole mitään rakettitiedettä. Huoltoihin löytyy myös hyviä yleispäteviä ohjeita Youtubesta ihan suomenkielellä.

 


Tämän päivän lenkki mestari M:än kanssa oli vain kevyen liikenteen väylällä rullailua, mutta normaalisti lenkkeihimme kuuluu luonnossa pyöräilyä myös ja sitä jo kovasti nuori herra odottikin. Kaikkein eniten tietenkin isojen mäkien laskuja. Pakko se on kyllä myöntää, että maastopyöräily ja siihen kuuluvat laskut ja hypyt ovat kyllä eniten Iskänkin mieleen. Vaikka se varmaan melko koomiselta näyttääkin kun lihava mies rytyyttää lapsi perässään tuhatta ja sataa metsäpoluilla. Pääasia kuitenkin pyöräilyssä on se, että se on hauskaa! Kelit eivät kuitenkaan vielä maastoon ajamista sallineet, joten teimme pakollisen pit stopin ennen kotiin palaamista läheisessä leikkipuistossa jotta edes toinen pääsi nauttimaan vauhdin hurmasta.


Mukavaa rullailua kaikille kanssapyöräilijöille ja nähdään kelvillä!


-Iskä

Kommentit

  1. Onneksi löysin tämän sun blogin niin hyvällä omatunnolla voin sanoa etten kysele mitä sulle kuuluu kun luen ne kuulumiset täältä. Terveisin iskän ystävä ja koira.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tervetuloa iskän ystävä ja koira myös!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ero vauvavuoden aikana

Rakastuin toiseen!

Tervetuloa meidän blogiin!